De pijnappelklier (ook epifyse genoemd) is een endocriene klier in je hersenen : zo klein, zo fascinerend en tegelijk nog steeds een grote onbekende.

 

Wat maakt de pijnappelklier dan zo interessant?

Wel, het regelt je dag-nachtritme (door serotonine en zo melatonine aan te maken), jouw aanpassing aan de seizoenen, maar ook je seksuele drang en verouderingsproces.

In spirituele kringen wordt de pijnappelklier ook wel het ‘derde oog’ genoemd.

Tevens is het je 6de chakra en jouw poort tussen de materiële en de spirituele wereld.

 

Het biologische ritme

Wanneer licht de pijnappelklier bereikt, wordt de neurotransmitter serotonine omgezet in het hormoon melatonine.
Dit proces wordt mogelijk gemaakt door licht dat via onze ogen bij de pijnappelklier terechtkomt. Het helpt ons te reguleren wanneer we moeten slapen en ontwaken. Op deze manier ondersteunt melatonine ons lichaam.

Het is tevens belangrijk om een stabiel biologisch ritme te behouden. Zorg voor activiteiten overdag (ga naar buiten!) en vermijd ‘s avonds schermen om jezelf te activeren.

 

De pijnappelklier bevindt zich in onze hersenen, ter hoogte van het midden van ons 2 oren en is bepalend voor ons bioritme

Zien met je 3de oog

In oude beschavingen wordt de pijnappelklier vaak beschouwd als het derde oog, dat symbool staat voor het hoogste bewustzijn dat haalbaar is.

Het ‘zien’ met je derde oog moet met een korreltje zout genomen worden, wat betekent dat je dingen ‘ziet’ die buiten het bereik liggen van je fysieke zintuigen en ogen.

Vaak denken mensen dan dat dit hormonale kliertje net tussen je 2 ogen zit. Dit is niet helemaal juist (mensen denken dit omdat het zo vaak wordt afgebeeld).

Als je het midden zou nemen van je 2 oren, zit de pijnappelklier daar ongeveer 3cm vanaf. En een beetje naar boven gericht dan.

Vergis je niet, de pijnappelklier is slechts een doperwtje groot, en heeft de vorm van jawel,… een pijnappel.

  Gutfeeling

  Het wordt wel eens gezegd dat de pijnappelklier de toegangspoort is naar de hogere spirituele wereld. Ook je intuïtie, ofwel je buikgevoel, staat hier nauw mee in verbinding.

  Dit kan leiden tot een versterkte intuïtie, meer creativiteit, beter emotioneel inzicht en levendigere dromen. Als je in staat bent je derde oog te reactiveren, zul je meer vanuit je gevoel gaan leven. Dit verhoogt niet alleen je creativiteit, maar ook je trillingsfrequentie. Dus de frequentie die je uitzendt.

  Als je dus een ongemakkelijk gevoel hebt, vertrouw dan op je gutfeeling. Meestal zit je gevoel gewoon goed! Maar… ga dan wel aan de slag met het ontkalken en heractiveren van je derde oog.

   

  Verkalking van de pijnappelklier

  Door verschillende invloeden van buitenaf, zoals pesticiden, fluoride (vaak aanwezig in tandpasta en kraanwater), suikers, tabak, alcohol, zuivelproducten, witte bloem en kunstmatige zoetstoffen, kan de pijnappelklier verkalken. Zelfs bepaalde vaccins kunnen hieraan bijdragen.

  Dit verkalkingsproces kan deels worden voorkomen door gezond te eten, met nadruk op voedingsmiddelen zoals broccoli, komkommer, rauwe cacao, avocado, knoflook en spinazie, bij voorkeur biologisch

  Ook voedingsmiddelen als pompoenpitten, linzen, bananen, noten, ei, zonnebloempitten, zilvervliesrijst en dadels helpen hierbij.

  Naarmate we ouder worden, krimpt de pijnappelklier, wat al begint vanaf ongeveer het zevende levensjaar. Dit kleiner worden van de pijnappelklier heeft invloed op de aanmaak van melatonine, wat verklaart waarom ouderen vaak minder slapen en kinderen meer slaap nodig hebben.

  De pijnappelklier fungeert ook als antioxidant, waardoor vrije radicalen worden geneutraliseerd.

  Hoe kun je nu merken dat je pijnappelklier sterk verkalkt is?

  Onderstaande kunnen allemaal gevolgen zijn:

  • Gebrek aan energie
  • Slecht slapen
  • Depressie/ neerslachtigheid
  • Lage botdichtheid
  • Seksuele problemen
  • Galstenen of nierproblemen

   

   

  Activatie (door ademhaling)

  Door het heractiveren van je pijnappelklier geef je jezelf de gelegenheid om meer verbinding te krijgen met jezelf en met anderen, of om te werken aan je persoonlijke groei en vrijheid. Je zal zowel emotioneel als mentaal meer zelfbewust zijn en hier sterker in staan.

  Men zegt wel eens dat we slechts 5% van onze hersencapaciteit gebruiken. Wel, door het activeren van ons 3de oog kunnen we de overige 95% gaan verkennen. Dit overgrote deel van onze hersenen dat eigenlijk nauwelijks gebruikt wordt, noemt men ook wel eens ‘de heilige kamers’ en doet ons verder reiken dan de materiële wereld. Het is ook net dat deel dat ons spiritueel doet ontwaken.

  Wat zeer bijzonder is aan de epifyse is dat deze klier microscopische kristallen bevat die een blauwig licht uitzenden.

  Deze kristallen hebben de gave om electromagnetische signalen te zenden én te ontvangen. Zo kan je op een makkelijkere manier manifesteren, of contact maken met je Hogere Zelf of Goddellijke Vonk. Het komt erop neer dat je zo een hogere frequentie kan gaan uitstralen, en zo dus ook kan aantrekken waar je naar verlangt.

   

  De pijnappelklier is tevens ons 6de chakra en de poort tussen de materiële en de spirituele wereld

  Pijnappelklier ademhalingsoefening.

  Om deze opnieuw te activeren zijn ademhalingsoefeningen (zoals de Wim Hof Ademhalingsoefening) ideaal. Niet voor niets dat Wim Hof dit vaak de ‘fijnappelklier’ noemt.

  Hoe doe je dit dan bij de WHM ademhalingsoefening?

  Bij de recoverybreath, dus de fase waarbij je 10-15sec je adem vasthoudt met volle longen, ga je een lichte druk zetten op je 3de oog.

  Overdrijf hier niet in. Blow your mind, not your brains 😉

  Begin bij je voeten , en span zo je spieren op naar boven. Via je onderbenen, bovenbenen, dan zo naar je bekken, en zo langs je ruggengraat af. En net zoals bij een tube tandpasta duw je de tandpasta op die manier naar boven richting pijnappelklier.

  Andere methodes zoals yoga, cacao ceremonies, visualisatietechnieken en meditatie helpen eveneens om deze klier te activeren.

  Trouwens: wist je dat bij dieren deze klier veel sterker ontwikkelt is dan bij de mens? Dieren zijn daardoor in staat om als ‘one-mind’ samen te werken. Bij bijv reptielen en vogels ligt deze klier trouwens dicht bij de huid. Zij hebben hun ogen niet nodig om ‘hun biologische klok te kunnen volgen’.

  Op deze manier ga je dus DMT aanmaken via je pijnappelklier.

   

   

  Nature is so merciless – but so righteous.
  Read more at https://www.brainyquote.com/authors/wim-hof-quotes
  Nature is so merciless – but so righteous.
  Read more at https://www.brainyquote.com/authors/wim-hof-quotes

  De ‘fijnappelklier’

  Wim Hof

  DMT (Di-Methyl-Tryptamine)

  Het actieve stofje in de ayahuasca drank, maar ook gewoon aanwezig in veel andere planten zoals, grassen, zeesponsen, padden, zoogdieren en dus zelfs gewoon een lichaamseigen stof bij mensen.

  Het wordt bijvoorbeeld in grote hoeveelheden aangemaakt tijdens de tweede remslaap (drie uur na het in slaap vallen).

  Het heeft een hallucinerende werking en is in feite een psychoactieve drug die de prikkels die je binnenkrijgt anders doet interpreteren door je hersenen.

  Waarom DMT juist in ons lichaam aanwezig is, is de wetenschap nog niet helemaal uit. Sommigen zeggen dat het helpt om bijna doodservaringen op een positievere manier te kunnen verwerken.

  De effecten van Di-Methyl-Tryptamine kunnen verschillen van persoon tot persoon. Iedereen ervaart dit anders.

  • Het is mogelijk om een gevoel van euforie te ervaren.
  • Veranderingen in perceptie kunnen optreden; objecten kunnen contouren krijgen, vervormen, licht uitstralen, kleurrijker en intenser worden.
  • Ervaar verschuivingen in tijd en ruimte; ruimtes kunnen groter of kleiner lijken dan ze zijn en de tijd kan langzaam lijken te gaan of stil te staan.
  • Het kan leiden tot inzichten in je eigen leven of wijsheden.
  • Geluiden kunnen anders worden waargenomen dan ze werkelijk zijn.

  Lichamelijke effecten die voor kunnen komen

  • Je hartslag kan stijgen.
  • Je bloeddruk kan toenemen.
  • Je lichaamstemperatuur kan stijgen.
  • Je pupillen kunnen groter worden.
  • Het gebruik kan misselijkheid en duizeligheid veroorzaken.

  Ayahuasca

  Als je kijkt naar de inheemse volkeren in Zuid-Amerika, is natuurlijk ayahuasca het eerste waar je aan denkt. De sjamanen gebruiken deze medicijnplant al eeuwenlang in hun ceremonies, om een spirituele connectie maken, te genezen of om nieuwe inzichten te krijgen.

  Maar dit plantenmedicijn wordt ook in de westerse wereld veel ingezet om te helpen bij het krijgen van inzichten en bij problemen zoals depressies, burn-out en andere vraagstukken.

  Verschillende fasen.

  Ayahuasca betekent eigenlijk ‘de ziel slingering’ en bevordert de zuivering en reiniging van het lichaam. De ceremonie begint vaak na zonsondergang rond een kampvuur. Het drinken van het donkerbruine en erg bittere drankje leidt tot misselijkheid, zweten en braken, wat duidt op de reinigingsfase.

  Daarna volgt de fase van hallucinaties, waarbij je levendige beelden ziet, contact kunt maken met krachtdieren, religieuze ervaringen kunt hebben of trauma’s kunt ervaren.

  Het is van groot belang om hierbij goede begeleiding te hebben. De re-integratie achteraf is ook cruciaal en vormt een essentieel onderdeel van het gehele proces.

   

   

  Bruin vet, het verbrandingskacheltje

  Wat is bruin vet nu juist, en wat is het verschil met wit vet? Wit vet is pure opslag van energie (voor tijden van hongersnood) Bruin vet daarentegen, heeft de mogelijkheid om energie snel om te kunnen zetten in warmte. Dat komt mede door het aantal mitochondriën...

  Ademhalingsoefeningen, jouw stress beheersing

  Ademhalingsoefeningen bij stress Stress reductie door ademhaling begint bij een goede buikademhaling. Er zijn enkele eenvoudige oefeningen die je kan doen om te leren door je buik te ademen, en dus je middenrif (opnieuw) te faciliteren. Deze ademhalingsoefeningen zijn...

  Koud douchen, hoe begin je eraan?

  Is koud douchen gezond? Absoluut! Wist je dat koud douchen een berg aan gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? En ja, meer en meer wetenschappers kunnen dit bevestigen. Maar wat nog meer?Ons lichaam snakt tegenwoordig naar prikkels en koud douchen is een super...

  Een ijsbad kopen, maar welke?

  Welk ijsbad kopen? Natuurlijk, je kan elke soort ijsbad aanschaffen.Wij hebben er al een heleboel getest en zelfs afgedankt... Liggend, staand, plooibaar, vouwbaar, opblaasbaar.Van plastic, hout of metaal. En als klap op de vuurpijl heb je zelfs systemen waarbij je...

  Mindset is alles, en alles is mindset

  Wat is mindset ? Je mindset is niet zomaar een manier van denken, het is een complete levensstijl. Jouw 'mind' - bepaalt namelijk ontzettend veel. Het bepaalt jouw huidige situatie, jouw carrière, jouw gezin, jouw vrije tijd... Alles wat je tot nu toe hebt gedacht en...

  Jouw Ademhaling per Minuut is Cruciaal

  Hoeveel keer per minuut ademen we? We gaan onmiddellijk in actie schieten... Zin om de 'topjes tellen'-test te proberen? Hier is hoe het werkt: start de timer op één minuut en tel het aantal keer dat je in- en uitademt (één in- en uitademing telt als één) gedurende...

  Neem een Ijsbad zoals Wim Hof

  Hoe neem je een ijsbad zoals Wim Hof, bij je thuis? Om het even simpel uit te leggen: zorg dat je een badje of tub hebt waar je, tot en met de schouders, in kan gaan zitten. vul het met 2/3de water doe er ijs(blokjes) bij. Hoeveel ijs? Dat is sterk afhankelijk van de...

  Chronische Stress vs Acute Stress

  Wat is chronische stress? Chronische stress (ook toxische stress genoemd) wordt gecreëerd doordat je vaak piekmomenten van acute stress hebt. Al deze momentjes samen zorgen ervoor dat je een plateau krijgt, in plaats van een afwisseling tussen stress en ontspanning....

  De Wim Hof Methode: ook voor jou?

  Wat is de Wim Hof Methode?Wat zijn de voordelen van de Wim Hof Methode?   De Wim Hof Methode bied vele voordelen, zowel mentaal als op fysiek vlak.   Overige voordelen van de WHM : trainen hart-en bloedvatensysteem verminderen van ontstekingen versterken...