Davy De Bremaeker

Davy De Bremaeker. Jouw coach voor persoonlijke ontwikkeling, groei en vrijheid.

CERTIFIED BREATHING INSTRUCTOR

Waarom Expedition-Bliss?

We zien steeds meer mensen rondom ons die gebukt gaan onder de druk van de maatschappij. Ze zijn uitgeput, gefrustreerd en voelen zich onzeker.

Vaak slepen ze zich door een job die hen geen voldoening geeft en kopen ze spullen om indruk te maken op anderen. Al die jaren van conditionering vanuit onze omgeving, ook al was het goedbedoeld, hebben ons weinig zelfvertrouwen en zelfs angst bijgebracht: om te veranderen, om anders te zijn, om veroordeelt te worden, of gewoon onszelf te zijn.

We durven geen risico’s meer te nemen, we komen niet meer uit onze comfortzone…

Het resultaat? We worden steeds ongelukkiger.

Maar wij geloven dat het anders kan. Iedereen heeft het recht op zijn eigenmooiste leven‘. Te vaak wijken we af van ons pad, het pad dat ons gelukkig maakt.
Maar wat is dat pad precies? Is het die dikke paycheck, dat grote huis en die mooie auto?

Voor ons in ieder geval niet. De gehele maatschappij is gericht op het upgraden. Ik ben ervan overtuigd dat we net moeten downgraden. Terug naar de eenvoud, vertragen, resetten en onszelf terugvinden.

Door te werken aan ons zelfvertrouwen, in onszelf te investeren en een positieve mindset te creëren, banen we langzaam maar zeker de weg naar een beter en gelukkiger leven.

Dat is ook precies waar Expedition-Bliss om draait.

de ideale tool om je mindset te trainen is koude training op een expeditie

Mijn verhaal

Het is 2019. En ondanks een prachtige vrouw, een pasgeboren dochter, en materiële rijkdom, ben ik niet écht gelukkig. Ik worstel met slapeloosheid, hartkloppingen, frustraties, brain fog, en vermoeidheid.

De chronische stress veroorzaakt door jarenlang zwaar ploegenwerk en daarnaast het runnen van een bedrijf, eist zijn tol.

Ik gooi het roer helemaal om en laat alles achter om te reizen, maar… de pandemie gooit roet in het eten. Ik heb alles opgegeven, en dat op het slechtst mogelijke moment dat je maar kan inbeelden…

Tot ik in contact kom met een ex-collega die me voorstelt aan de Wim Hof Methode. Het zegt me niets, maar ik herinner me wel een man op het nieuws die bijna 2 uur in een bak met ijs zat. “Die moet wel gek zijn”, dacht ik toen nog.

Maar wat heb ik nu te verliezen?

Dus ik begin met koud te douchen, en met de ademhalingsoefeningen. De methode geeft me een enorme kracht, focus en balans, en doet me reeds op korte termijn geheel anders voelen. Ik voel dat ik leef!

Niet mijn omgeving of conditionering, maar ikzelf bepaal vanaf nu mijn eigen leven. Ik respecteer de eenvoud, omarm de kou, focus op ademhaling, connecteer met de elementen uit de natuur. Ik voel me een ander mens…

Na twee jaar besluit ik anderen hiermee te helpen, en word ik WHM Instructeur, en later ook Breathing Instructor.

Wat ik heb geleerd is dat zelfs wanneer alles perfect lijkt, interne onrust en stress zich geleidelijk aan kan opbouwen. Maar ook dat er zelfs in de meest uitdagende tijden, mogelijkheden zijn.

De ontdekking van de Wim Hof Methode en de positieve impact ervan, zelfs te midden van een burn-out, gaf me hoop.

Terug naar de kern

Door nieuwe (ademhalings)methodes aan te leren, ervaring op te doen met de beste instructeurs, en te investeren in mentale groei en een positieve mindset, veranderde mijn paradigma en verbeterde zo ook mijn levenskwaliteit.

Ik voel me nu gelukkiger, sterker en gezonder dan ooit. En vooral: ik volg mijn eigen pad. Dat is vrijheid.

Ben je nu coach of ondernemer, of gewoon een drukbezet persoon, die gebukt gaat onder de chronische stress… Iedereen kan het, ook jij!

Rustig opbouwen, terug gaan naar de kern en leren om te luisteren naar je lichaam. Dat is de sleutel. Op deze manier wil ik je stimuleren jouw eigen persoonlijke vrijheid te vinden.

Maar een life changing moment komt niet zomaar.

Hoewel we onze groepen bewust klein houden, en ik veel aandacht besteed aan de 1 op 1 coaching in het ijsbad, zal de stap naar het ijsbad toch van jezelf moeten komen.

Net dat is het mooie eraan. Het is jouw moment van groei. Mensen zijn hier enorm dankbaar voor.

Nu is mijn missie om jou dat duwtje in de rug te geven…

Op weg naar de beste versie van jezelf.

Niet elke dag is goed, maar er zit wel iets goed in elke dag.

Positiviteit is een keuze.

Het verhaal van Sophie, mijn vrouw

In 2015 stortte mijn wereld in en kreeg ik de diagnose CVS. Ik was een hoopje ellende, ik kon niks meer, fysiek verlamd door vermoeidheid.

Mentaal een wrak omdat mijn lichaam me in de steek liet, ook mijn zelfvertrouwen kreeg een zware deuk.

Ik heb zoveel verschillende artsen geraadpleegd, ziekenhuis in en ziekenhuis uit, tal van behandelingen ondergaan, maar niemand kon me helpen. I was on my own, zo voelde het toch…

En dan nog moeten dealen met het onbegrip en ongeloof van vele mensen. Het was de hel, een serieus diep dal waar ik uit moest kruipen.

Mijn jarenlange zoektocht naar een remedie startte…

Ik heb zoveel geprobeerd: yoga, accupunctuur, kinesitherapie, hormoonbehandeling voor bijnieruitputting, glutenvrije voeding, etc…

Maar de vermoeidheid bleef zijn tol eisen. Mijn leven stond werkelijk stil.

De echte doorbraak kwam er een jaar geleden dankzij mijn lieve hubby! Hij heeft me gemotiveerd om met de WHM te starten, dat heeft hem wel wat moeite gekost. Maar ik ben zo blij dat hij me heeft kunnen overtuigen!
Ik ben vooral fan geworden van de koudetraining.
Aanvankelijk was ik heel angstig voor het ijsbad, maar nu sta ik te popelen om erin te kunnen!

Ik voel een duidelijk verschil in mijn zenuwstelsel en overprikkeling (ik ben nl. ook HSP’er).

Kortom, ik kan nu veel beter met stress omgaan en die “vaardigheid” wil ik ook meegeven aan mijn dochter.

Ik voel me mentaal en fysiek zoveel sterker. En dat is een heerlijk gevoel!

Maar het mooiste van al: ik heb mijn leven terug en dat had ik 8 jaar geleden nooit durven dromen!

Hopelijk kan het ook jou inspireren.

Liefs, Sophie